Rugăciunea (1)

Părtășia și predicarea Cuvântului

Rugăciunea (1)

Iubiții Domnului, binecuvântăm pe Dumnezeu pentru mila, îndurarea și harul Său. Îi mulțumim pentru dragostea Lui și pentru purtarea Lui de grija față de noi în fiecare zi.

Pentru timpul de părtășie din ziua de azi citim două versete din Sfânta Scriptură: 1 Tesaloniceni capitolul 5 cu versetul 17, un verset scurt care spune ”rugați-vă neîncetat” și Coloseni capitolul 4 cu versetul 2 care spune ”stăruiți în rugăciune, vegheați în ea cu mulțumiri”.

Aș vrea să ne gândim la noi, la relația noastră cu Domnul, la viața noastră de rugăciune. Noi credem că rugăciunea este vitală în viața oricărui credincios! Rugăciunea este dialogul nostru cu Dumnezeu un dialog care nu rămâne fără de urmări. Nu sunt doar vorbe înșiruite pe care le spunem în rugăciune și nu au niciun efect. Nu ne rugăm doar să ne simțim noi bine, noi ne rugăm știind că vorbim cu Dumnezeul cel viu vorbim cu Creatorul nostru ,vorbim cu Mântuitorul nostru în rugăciune. Există putere în rugăciune deoarece rugăciunea nu lasă indiferent pe Dumnezeu. Rugăciunea declanșează intervenție divină, intervenția lui Dumnezeu și ca exemplu acest sens lui aducem pe Profetul Ilie, care în Vechiul Testament, ne relatează Cuvântul Scripturii, Ilie pus în fața unei mari provocări: cartea 1 Împărați versetele 36, 37. Profetul Ilie înalță o rugăciune către Dumnezeu, o rugăciune scurtă, dar nu fără de urmări. În urma rugăciunii lui, Dumnezeu intervine în mod direct coborând foc din cer care mistuie arderea de tot, lemnel, pietrele până și pământul.

Așadar rugăciunea declanșează intervenția lui Dumnezeu în viața noastră. Avem atâtea exemple în Sfânta Scriptură, cât și exemple de viață a fiecăruia dintre noi: atunci când ne rugăm nu lăsăm indiferent pe Dumnezeu, atunci când noi ne rugăm îl facem pe Dumnezeu să intervină în viața noastră, în problemele pentru care ne rugăm, în viața semenilor noștri, pentru că există putere în rugăciune.

Există putere în rugăciune pentru predicarea Cuvântului: Biserica primară s-a născut într-o adunare de rugăciune. Rugăciunea este cea care determină marele seceriș pe care noi îl dorim. Cu toții suntem chemați să fii martorii lui Isus Hristos, cu toții suntem chemați să îl proclamăm pe Iisus Hristos și să vorbim despre el semenilor noștri, doar că avem nevoie să ne rugăm, să ne rugăm ca Dumnezeu să însoțească cuvântul nostru, să Îl rugăm pe Dumnezeu ca el să fie cel care să lucreze pentru că noi suntem oameni limitați, dar predicarea Cuvântului trebuie să fie întotdeauna însoțită de rugăciune ca Dumnezeu să fie cel care să intervină. Dumnezeu să fie cel care să schimbe viețile și inimile oamenilor care aud Cuvântul.

Există putere în rugăciune care se manifestă în părtășia creștină în părtășia pe care noi o avem cu frații noștri, cu cei din biserică pentru că rugăciunea întotdeauna schimbă în bine biserica. Rugăciunea este cea care pregătește terenul, ca relațiile noastre din biserică , relațiile noastre frățești să fi îmbunătățite. Cineva spunea odată că niciodată nu ne rugăm pentru oameni pe care îi vorbim de rău și niciodată nu vorbim de rău oamenii aceia pentru care ne rugăm. Rugăciunea este deosebit de importantă, în părtășia bisericii. Cuvântul Scripturii ne spune în Faptele Apostolilor capitolul 4 despre o situație în care apostolii vorbind Cuvântul propovăduiindu-L pe Isus Hristos, au fost opriți. Doar că după ce li s-a dat drumul versetul 38 din cartea Faptele Apostolilor capitolul 4 ne spune așa: ”după ce li s-a drumul, ei sau întors la ai lor și le istorisise și tot ce le spuseseră preoții cei mai de seamă și bătrânii. Când au auzit de aceste lucruri uitați așa au făcut: au ridicat glasul toți împreună către Dumnezeu. Rugăciunea ucenicilor, rugăciunea Apostolilor rugăciunea celor care își beau pe domnul nu a rămas fără efect, pentru că în urma rugăciunilor părtășia lor a fost întărită în urma rugăciunilor nespune cartea Faptele Apostolilor capitolul 4 versetul 31 ”după ce s-au rugat ei s-a cutremurat locul unde erau adunați toți s-au umplut de Duhul Sfânt și vesteau cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală. Mulțimea celor ce crezuseră era o inimă și un suflet.”

Vedeți, rugăciunea are importanța în vestirea Cuvântului, rugăciunea are importanță în părtășia creștină: toți erau o inimă și un suflet. Rugăciunea îți dă putere să mărturisești pe Hristos, rugăciunea îți dă putere să stai în părtășie cu fratele, cu sora ta din biserică și nu în ultimul rând rugăciunea este foarte importantă pentru creșterea noastră spirituală pentru că există puterea rugăciune pentru creșterea spirituală a fiecăruia dintre noi. Se spune că nimeni nu se ridică mai presus de viața sa de rugăciune. Rugăciunea ne schimbă pe noi. Rugăciunea are de afaceri cu statura noastră de un mare în Cristos, cu maturitatea noastră spirituală.

Tot în cartea Faptele Apostolilor de această dată în capitolul 6 cu versetul 4: acolo Cuvântul ne spune despre alegerea celor 7 diaconi, iar apostolii, versetul 4,spun așa: iar noi vom stărui necurmat în rugăciune și în propovăduirea Cuvântului. Vedeți cele două lucruri strâns legate rugăciunea și propovăduirea Cuvântului pentru că rugăciunea are de a face cu creșterea spirituală a fiecăruia. Ucenicii stăruiau în Rugăciune și în propovăduirea Cuvântului.

Iuda versetul 20: ”dar voi preaiubiților zidiți-vă sufletește pe credința voastră Preasfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt”. Rugăciunea este importantă pentru fiecare dintre noi în creșterea noastră spirituală. Există putere în rugăciune! Rugăciunea determină intervenția lui Dumnezeu în viața noastră. Există putere în rugăciune pentru predicarea Cuvântului. Există putere în rugăciune pentru întărirea părtășiei frățești. Există putere în rugăciune pentru creșterea spirituală a fiecăruia dintre noi. Aș vrea să dăm importanța rugăciunii, aș vrea să dăm importanță fiecare dintre noi la timpul nostru de părtășie în rugăciune cu Domnul.

Tată Ceresc, Îți mulțumim frumos că ești Dumnezeul bun și îndurător cu noi. Știm că atunci când stăm de vorbă cu Tine rugăciune, Tu ne asculți rugăciunea și lucrezi potrivit cu voia Ta. De aceea te rugăm frumos continuă să te ocupi de noi, continuă să lucrezi și să dai răspuns cererilor noastre. Îți mulțumim frumos că rămâi mereu Stăpân, Domn și Dumnezeu atotputernic în viața noastră. A Ta să fie slava și cinstea! În veci de veci, amin!

Aici poți asculta meditația

Stelian Mag

Stelian Mag

Pastor asistent

Vizualizări: 57