Despre noi

Prezentarea bisericii noastre

Scurt istoric

În martie 1991 s-a format un nou grup de initiațive format din frații Petru Ivan, Miclea Gavril, Borma Teodor, Forț Petru, Indrieș Pavel, Lucaci Iosif, Ioan Bodea și Bulzan Teodor, care urma să fie responsabilul bisericii și coordonatorul lucrărilor de renovare.

Cu puțin timp înainte de finalizarea lucrărilor, fr. Mudura Florian, care era președintele comunității regionale, l-a propus pe fr. Ivan Petru – secretarul de atunci a Comunității regionale Oradea – pentru a prelua slujba de pastor al acestei biserici. Propunerea a fost acceptată și, cu ajutorul lui Dumnezeu, la data de 18 august 1991 a avut loc festivitatea de deschidere a bisericii penticostale nr 6 denumită apoi MARANATA. Predica a fost ținută de fr. John Wildriane – președintele seminarului din Burges Hill, Anglia.

Fr Ivan Petru a cerut fratelui inginer Zaharie Avram să prezinte starea clădirii. Îmi amintesc bine răspunsul lui: ”Frate Petrică, e ca o babă pe care, oricât ai farda-o, tot babă rămâne.” Soluția care ne mai rămâne este construirea unei noi biserici. La solicitatea noastră, conducera primăriei a decis să ne dea autorizația de construcție pe terenul unde este amplasată acum clădirea bisericii. Pe tot parcursul lucrărilor de construcție, frații au dat dovadă de hărnicie și credincioșie, susținând proiectul prin donații și zile întregi de muncă voluntară. Îmi amintesc că erau surori care duceau cuie folosite acasă si le îndreptau pentru a putea fi refolosite (”Ce vremuri! ” – a exclamat fr. Petrică Forț).

În anul 1992 a fost ales primul comitet al bisercii. S-a făcut primul registru de membri, la început fiind 128 de frați și surori. Fr. Chichinejdi și Miclea Gavril au adus transferurile de la Betel la Maranata. Domnul a lucrat cu așa mare putere în biserică încât de la deschidere și până în prezent am avut în fiecare an 2 botezuri NT. A trebuit să se ordineze noi slujitori: Ciuciu Mircea, Chichinejdi Viorel, Cioloș Gheorghe, Forț Petru, Zaharie Avram Butucel, Filimon Dorel, Gomboș Florian, Ioan Scorțe și Urda Daniel.

În anul 1999-2000, peste 200 de suflete au fost botezate cu Duhul Sfânt. Serviciile de rugăciune au continuat și pe timpul verii și au afectat pozitiv și celelalte biserici din oraș. În anul 2008, a avut loc o trezire și mai mare! Ce putem spune – Domnul a botezat cu Duhul Sfânt, iar noi am botezat în apă, fapt ce a dus la creșterea bisericii de la 128 de membri în 1991 la peste 800 în 2016.

Imediat după ce s-au botezat, un nucleu de tineri a început să se organizeze sub conducerea sorei Luminița Bodea (Ruje), după care de lucrarea cu tinerii s-a ocupat fr. Creangă Ovidiu până la plecarea in Croatia la studii. Apoi s-a ocupat fr Mag Stelian pană la plecarea acestuia în Italia, lucrarea fiind preluată de fr. Luci Creangă. După retragerea acestuia, lucrarea a fost predată fratelui Tocai Florin și Sami Maghiar, care, la randul lor, au plecat din țară. Pentru un an, s-a ocupat de tineri fr. Dan Lucaci urmat de Marius Ungur. În ultima perioadă, lucrarea a fost coordonată de fr. Luci C, împreună cu Sami Maghiar și George Dume, cât timp aceștia au fost în Oradea.

În cadrul lucrării cu tinerii s-au organizat conferințele ORADEO începând cu anul 2004 și până în prezent, anul acesta urmând să aibă loc cea de-a XII-a ediție.

Cine suntem acum?

Cu ajutorul lui Dumnezeu biserica a crescut exponențial din toate punctele de vedere. Am ajuns la un număr de peste 700 de membri și 250 de copii.

Copiii sunt pregătiți și crescuți spiritual la grupele duminicale care au aproximativ 50 de învățători.

Ne-am luptat să dezvoltăm și să creștem toate departamentele bisericii:

  • departamentul social a înființat o asociație prin care ajutăm diferite familii defavorizate.
  • departamentul de închinare are în prezent 10 trupe de laudă și închinare, cântăreți talentați, instrumentiști și frați și surori care cântă în corul bisericii.
  • departamentul teologic s-a dezvoltat cu ajutorul Seminarului Teologic Trandafir Șandru, unde mai mulți slujitori s-au echipat pentru lucrare.
  • departamentul evanghelic a urmărit transmiterea Cuvântului prin satele din jurul Oradiei, astfel, în prezent, slujitorii din biserica noastră administrează 6 biserici.
  • departamentul media a ținut pasul cu tehnologia și a pus la dispoziția bisericii și a celor din online diferite materiale care ajută la buna creștere spirituală a celor de departe, cât și celor care vor să audă despre Dumnezeu.

Până aici Dumnezeu ne-a ajutat! Credem și ne rugăm ca mai departe El să ne călăuzească și să ne ajute să creștem în toate domeniile și toate lucrurile să le facem spre slava Lui si pentru propovăduirea Evangheliei!

0
Pastori
0 +
Membri
0 +
Copii
0 +
Învățători